architecture

Österlen is located about 90 km from Malmö. A stunning scenic area with forests, sea and beautiful landscapes as far as the eye can see. A customer wanted to buy and renovate an old three-winged farm in Österlen – Simris. A farm of 150 kvm of living space + 400 kvm barn, loge and machine hall built 1908 (rebuilt in 1955). The building is located on a 5978 kvm large plot close to the water.
The building had to be renovated to a high standard from floor to attic and with respect for the old details / materials, including old doors, windows, parts of the kitchen, old barn doors, etc. to retain the character and quality of the building.
The house was opened to maximize and make room for a large family, where light, air and “in touch with nature” was an important factor. Open up between rooms and floors to create a better context for the flow and  the daily living in the building. Stable and loge was renovated and isolated for use of indoor pool, game room / pool table, outdoor kitchen, etc.

     

Sophienholm is located 14 km northwest of Kongens Nytorv in an idyllic landscape on a south-facing, slanting plot at Bagsværd. The building was originally built in the rococo style in 1776 to Theodor Holm af Holmskiold, named after his wife. It was later taken over by Constantin Brown in 1802-05 and with the assistance of the french architect Joseph Ramée Sophienholm got its current look  a neoclassical Italian villa.
The entire garden area, with its many buildings, open grassy plains, groups of trees is a carefully prepared scenery characteristic of the romantic english style.
Sophienholm is currently used as an art gallery and café  but is in need of a building that can accommodate larger installations, sculptures, etc. The new addition to the current site, will reflect on the landscape, garden planning and existing buildings qualities. A new building that will be part of the romantic garden. The building is constructed in red/brown bricks and zinc roof.

sop1

The new addition to Sophienholm Park

sop3 slutttttt     sop4 slutttttt

hvælv øvelse+sophienholm billede2

 

In the North of Copenhagen Charlottenlund is the old Danish Aquarium. A building constructed in 1939 by architect Carl Oluf GjerløvKnudsen (1892-1980) in a simple and functional style characterized by early modernism. This beautiful building is not listed and has many qualities and issues. The Danish Aquarium closed in 2012.
The building will become a new interesting place for technology, art, architecture, design, food, lectures and music where ecology and sustainability is the main theme. The new extension will be part of the original structure and is inspired by the existing building. The old facade will be plastered in dark gray – and window frames in corten steel, which has a variation of depths – “growing out” – of the existing window holes . All new addition is constructed in corten steel and with natural skylight.
A new center for organic and sustainable development.

dk-c3b8ko1x-e1409320830415[1]

New addition plan, section and facade

dk øko233xsidste     dk øko3x

brugdanmarks akvarium6

 

Karate is not only a combat sport  but a philosophy of life. The karate club – the Dojo –  is a spiritual and guiding temple in life and designed and inspired by the Japanese geometry and simplicity. A simple frame structure, alternately overlapping and thereby giving indirect light to the rooms . The gable end of the two dojos rises challenging one another, as was it the duel between the executive. The height of the room helps to emphasize the sacred and solemn in the gombat sport  humility towards the great learning. Concrete foundation with construction made ​​of wood covered in copper.

dojo11-e1409256257300[1]     dojo21-e1409256241419[1]

perspektiv karateklub med farve

 

Biohousing temporary stay in the wild for biologists who collect biological material, recording and analyzing nature. Varying heights of the building depending on the surrounding vegetation. Roof slope is angled 30 degrees to optimize solar energy/cells and rainwater is collected for washing etc. Concrete foundation with construction of wood.

bio-jpeg1-e1409261887242[1]     bio-jpeg-e1409261774953[1]

 

 

Enrum park – south of Vallenbæk, is one of “strandvejens” oldest country houses originally built in 1731. In the old park – one now deserted landscapelie the ruins of the old orangery. This ruin and its area is tranformed into a new pavilion. The new structure is based on the old ruin and its wings covered with glass creates an open outdoor space whith a natural flow of light and air. Construction in wood and glass.

enrum22[1]     enrum[2]

 

designed by André Kraul Jensen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s